Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Andělům v Krompachu nejvíce chutnala čokoláda z fontány

Mgr. Langer Jiří

  • 16. 12. 2013 15:38
  • Školství

Sdílet článek

Piškoty a kousky ovoce namáčené v čokoládě z fontánky byly největším hitem sobotní večerní hostiny již 14. ročníku Andělské slavnosti, kterou  o víkendu uspořádaly Dětský domov v Krompachu ve spolupráci  s občanským sdružením Letní dům a za velké podpory společnosti Sodexho.

Více než stovka malých i dospělých andělů, mezi nimi i hejtman LK Martin Půta s dcerami i autor těchto řádek a fotografií museli do bílého hábitu s andělskými křídly, neboť andělská ochranka by je na slavnost jinak nepustila,  se slétla do vyzdobené jídelny domova, Předtím  však všichni  absolvovali roztomilý kulturní program připravený z valné části vlastními dětskými silami.

Před sobotním nočním vyvrcholením návštěvníci viděli například  stínovou pohádku Skřítci divadla Toy Macchie, v zaplněném kostele Čtrnácti svatých pomocníků vystoupil sbor dětí z dětského domova a písničkář a kytarista Jan Matěj Rak, pracovali v tvůrčích dílnách i obdivovali ohňovou show skupiny Hypnotica.

I v sobotu na Andělském večeru sklidili zpěváčci sboru velký aplaus, stejně jako malí tanečníci a Jan Matěj Rak. Teprve pak se natěšení andělé rozeběhli k dobrotami se prohýbajícím stolům  a ochutnávali laskominy. Nejvíce andílků se jako tradičně  shluklo už u zmíněné čokoládové fontány, u níž kouzlili nejrůznější variace mlsů, včetně šlehačky padající rovnou do úst.

„Touto naší největší a nejznámější akcí se snažíme propojit  život našich dětí v domově s obcí a jejím okolím. Těší nás také, že přijeli mnozí z našich příznivců a naše bývalé děti i se svými malými potomky,“ prozradila ředitelka domova Regina Stiblíková, která nestačila děkovat za hromadu dárků, které mezi sebou vybrali zaměstnanci  Sodexho z celých Čech i Slovenska.

„Je to velmi dobrý a  chvályhodný nápad. Zkusíme příští rok uspořádat obdobnou sbírku dárků pro děti našich dětských domovů mezi zaměstnanci krajského úřadu,“ poznamenal hejtman.

Andělé z Krompachu neodlétli  ani v neděli, když je zde dopoledně zdržela  pohádka Tři sestry a jeden prsten v podání divadla Ty-já-tr / Hrobeso.

„Věřím, že jubilejní patnáctá Andělská slavnost bude příští rok opět úspěšná. Připravíme určitě zase nějaké zajímavé překvapení,“ loučila se s anděly spokojená, usměvavá ředitelka.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky