Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Benefiční aukce vynesla Nadaci EURONISA 596 050 korun, prodává se dál

  • 26. 11. 2013 16:58

Sdílet článek

V pořadí 17. benefiční aukce se uskutečnila v sobotu 23. listopadu 2013 v reprezentativních prostorách Krajského úřadu v Liberci. Letos se konala ve spolupráci s občanským sdružením VIA TEMPORA NOVA, sdružením pro obnovu zámku Lipová na Šluknovsku.

Aukce se zúčastnil i předseda sdružení Jan Rapin. Podobně jako v předchozích ročnících se i letos dražilo 180 děl, které byly poskytnuty od celkem 113 autorů. Úhrnná cena děl byla 883 000 korun.

Nejdražším dílem letošní aukce se stal cínový objekt s názvem „Bludná duše“ od Olbrama Zoubka. Z původní vyvolávací ceny 23 000 Kč se vyšplhal až na 60 000 Kč. Největší procentuální nárůst z vyvolávací ceny do konečné kupní ceny mělo dílo „Anděl modrý“ od paní Marie Sokolové. Toto keramické dílo se z původních 550 Kč dostalo až na konečných 9 000 Kč.

Celkem se za odpoledne prodalo 114 děl za 596 050 korun. Nevydražená díla je stále možné zakoupit v doprodeji na webových stránkách Nadace EURONISA.

Ještě mnoho dalších významných českých výtvarníků věnovalo do aukce zdarma svá díla a všem také patří poděkování nejen jménem Nadace EURONISA, ale hlavně jménem všech potřebných, kterým v našem regionu každoročně výtěžek z benefiční aukce pomůže zlepšit kvalitu života.

Tradiční konání benefičních aukcí tak za 17 let vyneslo již přes 12  a půl milionu korun. Čistý výtěžek letošní aukce bude použit, stejně jako v minulých letech, zejména na podporu sociálně zaměřených neziskových organizací působících v Libereckém kraji a Šluknovském výběžku.

 

Vážení,

dovolujeme si Vás oslovit v tento předvánoční čas s návrhem na přispění dobré věci a získání originálního dárku.  Jak možná víte, 23. listopadu se konala tradiční benefiční aukce uměleckých děl. Byl to již 17. ročník a díla, která umělci věnovali nadaci zdarma, byla vydražena v hodnotě téměř 600 000 Kč. Počet děl určených k aukci byl 180 a konečný počet prodaných děl 114. Zbývá tedy ještě 66 děl, které je stále možné zakoupit a přispět tak na podporu sociálních aktivit v regionu.

Chceme Vás požádat, zda byste se mohli (na odkazu uvedeném níže) zadívat na zbylá díla, popřemýšlet zda Vás nějaké nezaujme a pokud ano, zakoupit ho v doprodeji za základní cenu. Věříme, že takto utracené peníze nejsou zbytečným nákladem, protože nejenže obdržíte umělecké dílo, ale rovněž přispějete na projekty neziskových organizací sídlících v české části Euroregionu Nisa.

Nadace EURONISA za 18 let existence rozdělila 26 909 688 Kč a podpořila tak 1 326 projektů 285 neziskových organizací. Benefiční aukce, kterou svým jménem zaštítil hejtman Libereckého kraje Martin Půta, je jedním z hlavních finančních zdrojů nadace. Díky této akci bylo vybráno již více než 12 500 000 Kč a díky Vám může tato částka ještě narůst.

Děkujeme za Váš zájem a čas strávený nad přečtením tohoto e-mailu.

S pozdravem Nadace EURONISA

viz: www.euronisa.cz/IS/pu_data/send_files/File/euronisa_cz/DOPRODEJ_2013.pdf

 

Další možnost podpoření a podpory bude v druhé polovině prosince, kdy Nadace EURONISA uspořádá zimní část 11. ročníku veřejné sbírky „Pozvedněte slabé!“.

Pro více informací kontaktujte:
Pavel Markovič – PR manažer, manažer sbírky email: 
pavel.markovic@euronisa.cz,
tel: 485 102 753, mobil: 604 473 478

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky