Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj ocení kantory a učitele, návrhy lze podávat do 27. února 2015

Mgr. Langer Jiří

  • 12. 02. 2015 13:00
  • Školství

Sdílet článek

Krajský resort školství připravuje u příležitosti Dne učitelů každoroční oceňování pedagogických pracovníků škol a školských zařízení.

Do 27. února 2015 je možné nominovat učitele na ocenění ve dvou kategoriích – Výrazný přínos pro rozvoj školství v Libereckém kraji a Ocenění za dlouhodobou pedagogickou činnost.

„Tradičně se nám schází velký počet nominací, což je potěšující a ukazuje na fakt, že máme v kraji dostatek kvalitních a oblíbených učitelů. Jsem přesvědčena, že letos tomu nebude jinak. Vznikají pak příjemné starosti vybrat pouze těch několik k ocenění, “ podotýká s úsměvem krajská školská radní Alena Losová.

Nominovat na ocenění mohou ředitelé škol a školských zařízení, pedagogické kolektivy, odborné a profesní sdružení a školské asociace, odborové organizace, zřizovatelé škol a školských zařízení, školské rady, Česká školní inspekce a představitelé samosprávných orgánů Libereckého kraje ve dvou kategoriích:

1) „Výrazný přínos pro rozvoj školství v Libereckém kraji“ - zahrnuje mimořádnou pedagogickou práci, činnosti a aktivity zviditelňující školu nebo školského zařízení na krajské, republikové a mezinárodní úrovni, jakožto i aktivity směřující k naplňování cílů stanovených v dlouhodobém záměru vzdělávání Libereckého kraje.

2) „Ocenění za dlouhodobou pedagogickou činnost“ - určeno pedagogickým pracovníkům, kteří se věnovali školství, vzdělávání a práci s dětmi a mládeží celý život a jsou zpravidla oceňováni v souvislosti s ukončením profesního působení ve školství.

Navrhovat pedagogy na ocenění je možné do 27. února 2015. Samotný slavnostní ceremoniál se uskuteční 8. dubna 2015 v prostorech Krajského úřadu Libereckého kraje.

Viz formulář pro návrhy:

http://www.edulk.cz/P%C5%99%C3%ADsp%C4%9Bvky/tabid/72/EntryId/3350/Nominujte-do-27-2-pedagogy-k-oceneni-u-prilezitosti-Dne-ucitelu.aspx

 

VÝZVA

k podávání návrhů na ocenění pedagogických pracovníků škol a školských zařízení působících na území Libereckého kraje u příležitosti Dne učitelů 2015

paní Alena Losová, dipl. um., členka rady Libereckého kraje rady kraje pro resort školství, mládeže a zaměstnanosti, vyzývá všechny oprávněné k podávání návrhů na ocenění pedagogických pracovníků škol a školských zařízení u příležitosti Dne učitelů 2015.

K ocenění mohou být navrženi pedagogičtí pracovníci ze škol a školských zařízení, které mají sídlo na území Libereckého kraje.

Ocenění budou udělena ve dvou kategoriích:

I. kategorie – Významný přínos pro rozvoj školství v Libereckém kraji

Ocenění bude uděleno za:

  • výjimečnou a nadstandardní pedagogickou a výchovnou práci;
  • mimořádnou pedagogickou, odbornou, metodickou nebo publikační činnost;
  • významný počin vztahující se k výchovné a vzdělávací činnosti;
  • vzdělávací činnosti a aktivity zviditelňující školu nebo školského zařízení na krajské, republikové a mezinárodní úrovni;
  • činnosti a aktivity naplňující cíle stanovené v dlouhodobém záměru vzdělávání Libereckého kraje.

Uvedené činnosti by se měly vztahovat k uplynulému období, tj. k roku 2014, nebo školnímu roku 2013/2014.

II. kategorie – Ocenění za dlouhodobou pedagogickou činnost

Ocenění bude uděleno za dlouhodobou a mimořádnou pedagogickou, výchovnou, tělovýchovnou a odbornou činnost ve školách a školských zařízeních nacházejících se na území dnešního Libereckého kraje, nebo vztahující se z větší části k tomuto kraji.

Navrhovateli v obou kategoriích mohou být:

  • ředitelé škol a školských zařízení, pedagogické kolektivy,
  • odborné a profesní sdružení a školské asociace, odborové organizace
  • zřizovatelé škol a školských zařízení, školské rady,
  • představitelé samosprávných orgánů Libereckého kraje, Výbor pro výchovu, vzdělávání, zaměstnanost a sport Zastupitelstva Libereckého kraje,
  • Česká školní inspekce.

Písemný návrh musí obsahovat: jméno a příjmení navrhovaného, délku jeho pedagogické praxe, pracoviště a kontaktní adresu navrhovaného, kategorii ocenění, konkrétní zdůvodnění návrhu, údaje o navrhovateli.

Ocenění nelze udělit "in memoriam". Navrhovaný může být navržen pouze do jedné kategorie.

Návrhy lze zasílat elektronicky i písemně (a souběžně i elektronicky) na adresu Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajského úřadu Libereckého kraje, U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2, do 27. února 2015 k rukám Mgr. Luďka Tesarčíka, e-mailem: ludek.tesarcik@kraj-lbc.cz, případné dotazy k podávání návrhů nebo akci je možno získat na tel: 485 226 228.

*

Využijte, prosím, doporučené struktury návrhu, která je součástí této výzvy. Děkujeme.

Návrh na ocenění pedagogického pracovníka u příležitosti Dne učitelů 2015

Navrhovatel:

Adresa:

Telefon:

e-mail:

Kategorie ocenění: I. kategorie – Významný přínos pro rozvoj školství v Libereckém kraji / II. kategorie – Ocenění za dlouhodobou pedagogickou činnost

Navrhovaný:  

Ročník narození:

Bydliště:

Pracoviště:

Kontakt na navrhovaného (telefon nebo e-mail):

Délka pedagogické praxe:

Zdůvodnění návrhu:

1. Pedagogická dráha (rámcově časový a místní průběh působení ve školství, zastávané pozice, odbornost získaná studiem, případně její další rozšíření či prohloubení …, současná pozice… )

2. Odborné působení: (např. odbornost - vyučoval převážně předměty, specifické pracovní zaměření, uplatňování inovativních metod a postupů…., metodické působení …, vědecká – přednášková – publikační činnost, manažerské působení …., zásluhy o technický – technologický – odborný - modernizační atd. rozvoj školy…)

3. Mimopracovní aktivity související se školstvím (např. zapojení do projektů …., činnost v orgánech samosprávy …., krajských - republikových - odborných orgánech, poradních sborech atd.)

4. Mimořádnosti, zvláštnosti a okolnosti zasluhující si zvláštní pozornost, které se vztahují k pedagogickému, či společenskému působení navrhovaného. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky