Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj bleskově opravil 15 úseků svých silnic

Mgr. Langer Jiří

  • 12. 12. 2013 13:44

Sdílet článek

Liberecký kraj dokončil opravy 15 ti úseků silnic II. a III. třídy z neinvestiční účelové dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

V šibeniční lhůtě se totiž podařilo i za přispění příznivých klimatických podmínek využít finanční prostředky z poskytnuté dotace a položit asfaltový koberec v celkové délce cca 10 kilometrů.

„K tomu jsme navíc zrekonstruovali tři propustky na krajských silnicích, dvě opěrné zdi a jedno havarijní zábradlí u krajské komunikace,“ doplnil krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník.

Kraj podle něj obdržel první informaci o možnosti získání dotace až v prvním říjnovém týdnu tohoto roku a teprve dne 8. listopadu získal oficiální informaci od SFDI, že ministr dopravy rozhodl o poskytnutí dotace na neinvestiční opravy silnic II. a III. třídy v Libereckém kraji do výše 29.283.000 Kč.  Podmínkou však bylo vyčerpat peníze do konce letošního roku. Rada kraje pak smlouvu o poskytnutí dotace schválila o týden později.

„Důležité je, že v tak krátkém časovém termínu se podařilo nejen zadministrovat veřejné zakázky v souladu s podmínkami programu a platnou legislativou, ale také díla v dobré kvalitě dokončit. Všem díky,“ zdůraznil radní s tím, že vodorovné dopravní značení bude provedeno po skončení zimního období.

V příloze je uveden seznam realizovaných úseků, včetně provedené opravy, zhotovitele a konečné ceny díla.  

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky