Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V březnu začnou velká dopravní omezení kvůli přestavbě okružní křižovatky v ulici České Mládeže v Liberci

Mgr. Langer Jiří

  • 10. 02. 2014 16:31
  • Doprava

Sdílet článek

Liberecký kraj zahájil již v loňském roce stavbu „Přestavba křižovatky silnice I/35 a ul. České Mládeže - II. etapa“ v Liberci financovanou z Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod.

V loňském roce byly realizovány přeložky inženýrských sítí, které byly postaveny za provozu. „Cílem projektu je modernizace silničního úseku, který zkvalitní dopravní obslužnost regionu a zároveň zvýší bezpečnost provozu v této lokalitě,“ řekl krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník s tím, že hlavní stavební práce na okružní křižovatce a na rekonstrukci mostu, jsou naplánovány na letošní rok.

Předběžné termíny dopravních omezení v letošním roce jsou následující:

Postup výstavby okružní křižovatky na ul. České Mládeže a rekonstrukce mostu přes silnici I/35 a s tím související dopravní opatření, uzavírky komunikací a objízdné trasy pro dopravu  OK České Mládeže:

  1. Od 17. 3. 2014 uzavřen chodník na mostě přes I/35 a krajní pruh vozovky pro montáž konstrukce lávky. Pěší provoz převeden na druhou stranu mostu.
  2. Od 20. 3. 2014 do 15. 6. 2014 úplná uzavírka mostu přes silnici I/35,  zachovány dva dopravní pruhy ve směru od silnice I/35 nájezdovou rampou na ulici Č. Mládeže ve směru na Ještěd i zpět. Zahájena oprava mostu, frézování vozovky, přeložky kabelů.
  3. Od 16. 6. 2014 do 31. 7. 2014 obnoven provoz na mostě přes I/35, uzavřena nájezdová rampa ze silnice I/35. Doprava bude vedena po již dokončené části OK Č. Mládeže směrem na Ještěd a zpět. V místě propojení na ulici Č. Mládeže u KSSLK bude v nezbytném případě veden provoz střídavě jedním pruhem se světelnou signalizací.
  4. Po celou dobu provádění prací bude zajištěn příjezd k čerpací stanici  PHM a do areálu ČSAD.
  5. Úpravy zahrnují i veškeré přeložky stávajících inženýrských sítí, přestavbu stávajícího parkoviště a vrátnice ČSAD, rekonstrukci chodníků a doplnění zeleně. Rekonstrukce mostu I/35.

               Stručný popis stavby

Projekt řeší vybudování nové okružní křižovatky a rekonstrukci stávajícího dvoupolového mostu ev.č. 2784-3 přes silnici I/35. Jedná se o dispoziční a výškovou přestavbu větví stávající mimoúrovňové křižovatky silnice I/35 a ulice České mládeže. Stávající větev křižovatky je napojena na ul. České Mládeže stykovou křižovatkou tvaru T, která vzhledem ke své poloze, tvaru, rozhledovým poměrům, odsazení vjezdu do areálu ČSAD a intenzitě dopravy je nevyhovující, a proto se na ní tvoří kolony aut zasahující až na silnici I/35. 

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky