Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Ratingové hodnocení Libereckého kraje 2013 je na úrovní Aa1.cz - druhá nejvyšší možná známka

Mgr. Langer Jiří

  • 04. 12. 2013 14:47
  • Ekonomika

Sdílet článek

Pro rok 2013 byl Libereckému kraji znovu potvrzen národní rating na úrovni stupně Aa1.cz se stabilním výhledem, což je druhá nejvyšší možná známka.

Rada kraje vzala na vědomí informaci o národním ratingu uděleném LK k listopadu 2013 společností Moody´s Investors Service Limited, organizační složka.

Dle ratingové analýzy zejména díky konzervativnímu přístupu kraje při sestavování a řízení rozpočtu, dobře zvladatelné výši současné zadluženosti a nepřijímáním nových závazků formou úvěrů nebo záruk za krajem zřízené nebo založené organizace. Prohloubení rozpočtového deficitu spojený s náhlým nárůstem zadluženosti v podobě zvýšení úvěrového zatížení by bylo pro společnost Moody's hlavním omezujícím faktorem ratingu kraje v následujícím období a možným negativním vlivem na ratingové hodnocení.

Viz také video: http://www.youtube.com/watch?v=WPS1NiatzEw

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky