Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Cenám Euroregionu kraloval Jablonec nad Nisou

  • 17. 12. 2013 12:32

Sdílet článek

Necelá stovka českých, polských a německých starostů, zástupců kulturních organizací a neziskovek se sešla ve středu 10.12.2013 při vyhodnocení šestého ročníku Ceny Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa 2013 v v setkávacím centru přírodního parku Žitavských hor v příhraničním městečku Grossschönau. Mezinárodní patnáctičlenná porota letos posuzovala celkem 27 nominovaných společných projektů ve třech  vyhlášených kategoriích:

Nejlepší přeshraniční komunální spolupráce

Nejlepší přeshraniční spolupráce v oblasti kultury, vzdělávání a sportu

Nejlepší přeshraniční spolupráce v oblasti rozvoje přeshraničního prázdninového regionu

„Za českou stranu jsme na prvenství dosáhli ve všech třech kategoriích, dále jsme posbírali i několik druhých i třetích míst. Vůbec nejúspěšnějším městem se letos stal Jablonec nad Nisou,“ sdělil po udílení ceny Jaroslav Zámečník, jednatel české části Euroregionu Nisa. 

Statutární město Jablonec nad Nisou se v tomto roce blýsklo příkladnou přeshraniční spoluprací s městem Bautzen, zejména s projektem oslav 20letého výročí partnerství měst Jablonec nad Nisou – Budyšín.

"Ocenění za nejlepší přeshraniční spolupráci je pro Jablonec velmi cenné hlavně proto, že zájem spolupracovat a setkávat se v různých oblastech života skutečně vychází od lidí, od různých spolků a organizací. Úloha města v rámci spolupráce obou měst je spíše zprostředkovatelská a pomocná", usmíval se primátor Jablonce Petr Beitl, který byl na slavnostním udílení cen ve dvou rolích. Jedna v roli místopředsedy Euroregionu Nisa, který ceny předával a jednak v roli oceněného. Cenu za spolupráci s Budyšínem převzala Monika Šourková z kanceláře primátora. 

Euroregion Nisa také udílel zvláštní ceny osobnostem, které mají pro přeshraniční spolupráci v trojzemí mimořádný přínos. „Zvláštní cenu Euroregionu letos obdrží pan MUDr. Jiří Wachsmuth, letitý průkopník v možnostech pomáhat záchrannou lékařskou službou i v blízkém příhraničí v Německu a Polsku,“ oznámil ještě před udílením cen Martin Půta, předseda Euroregionu Nisa a hejtman Libereckého kraje.

Příští 7. ročník udílení Cen Euroregionu Nisa se bude konat na polské straně.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky