Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zdravotní sestra Jana Bačkovská z českolipské nemocnice má Cenu Florence Nightingale 2013

Mgr. Langer Jiří

  • 18. 11. 2013 17:01
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Česká asociace sester udělila svoji nejvyšší poctu, Cenu Florence Nightingale 2013, Janě Bačkovské jako jediné sestře oboru ošetřovatelství.
Hana Moudrá, předsedkyně dozorčí rady Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, příspěvkové organizace Libereckého kraje, a ředitel NsP Jaroslav Kratochvíl dnes slavnostně poděkovali Janě Bačkovské za výbornou práci pro pacienty i reprezentaci nemocnice.
„Skvělá zpráva, která nás všechny překvapila, protože sestra Jana je nejen pracovitá, obětavá a v krizových situacích umí uklidnit všechny kolem sebe, ale především je nesmírně skromná,“ řekl primář chirurgického oddělení MUDr. Jaroslav Verner.

Podle něj je správné, že celostátní Cenu za ošetřovatelství poprvé získala sestra z „venkova“ a od lůžka. Asociace sester tak jejím prostřednictvím ocenila všechny sestry ČR v přímé lůžkové péči.

Směnová sestra Jana Bačkovská pracuje v českolipské nemocnici 27 let. Celý profesní život zůstala věrná chirurgii, od roku 1993 pak chirurgické JIP.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky