Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

O likvidaci skládky v Arnolticích jednal kraj s německým úřadem pro řešení nelegálních přeprav odpadů

Mgr. Langer Jiří

  • 15. 11. 2013 14:32
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Dne 12. listopadu 2013 se v budově Krajského úřadu Libereckého kraje uskutečnilo jednání zástupců Ministerstva životního prostředí, České inspekce životního prostředí, Města Frýdlant, Obce Bulovka a Libereckého kraje se zástupci SAA Sonderabfallagentur Baden-Württemberg GmbH, německého kompetentního úřadu pro řešení nelegálních přeprav odpadů, ve věci řešení likvidace uskladněných odpadů pocházejících z účelového nelegálního podnikání v lokalitě Arnoltice-Bulovka. Tyto odpady směsných plastů, kompozit a textilu v množství cca 9 tisíc tun byly do této lokality navezeny v minulosti.

Po úvodním slovu hejtmana LK Martina Půty se všichni za účasti náměstka hejtmana LK Josefa Jadrného přesunuli na prohlídku dotčené lokality. Zde si zástupci německé strany ověřili, že část odpadů zde uskladněných má skutečně původ v Německu. Vlastní jednání, které se uskutečnilo po návratu do sídla Libereckého kraje, vyústilo ve vzájemnou diskuzi ohledně možných variant vlastní likvidace nelegálně navezených odpadů a spoluúčasti německé strany na řešení tohoto problému. Konkrétní postupy vlastní likvidace odpadů stejně jako forma spoluúčasti německé strany budou předmětem dalších jednání. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky